Pedicuresalon Bel me Teen!

Tips en uitleg behandelingen

Op deze pagina vind je tips om je voeten goed te verzorgen. Ook de behandeling van ingroeiende nagels en kalk-schimmelnagels (mycose)

Zoals:

  • het anders strikken van veters, omdat je steeds uit je schoen glipt, of omdat je schoen knelt;
  • stand afwijkingen en voet afwijkingen;
  • wat is er te doen aan zweetvoeten;
  • nagels knippen
  • hoe behandel je ingroeiende nagels
  • kalk-/schimmelnagels (mycose) en behandeling

Doet de zijkant(en) van je voorvoet zeer? Dan is er te veel druk op de zijkant van de voorvoet. Je schoen is te smal, of de veters zitten te strak. Geef de zijkant van je voorvoet meer ruimte met deze techniek.
Voelt het alsof je tenen bekneld zitten, of heb je weinig gevoel in je tenen als je je schoenen aan hebt? Rijg dan je veters eens op deze manier. De druk op de tenen neemt op deze manier af, misschien de tip voor jou!

Knelt je schoen op je wreef? Strik dan je veters op deze manier. Je rijgt de veters op het knellende deel alleen door de zijkant!
Als je middenvoet heen-en-weer schuift in je schoen, geef die dan extra ondersteuning door het "veteren" op deze manier. Je kunt ook twee van deze lussen boven elkaar maken.

Glijdt je hiel uit je schoen? Geef de enkel dan meer ondersteuning door op deze manier de veters in je schoenen te rijgen! Je ondersteunt de enkel op deze manier, waardoor de hiel minder uit je schoen glipt.

In het midden, de juiste stand van de voet "neutraal". Hier meteen naast zie je links: een naar binnen geknikte enkel, waardoor het onderbeen naar buiten wijst (pronatie) en rechts: een naar buiten geknikte enkel, waardoor het onderbeen naar binnen wijst. (supinatie). Als de enkels nog meer naar binnen of buiten knikken, dan spreken we over een ongezonde stand van de voeten.


Dit is een makkelijke manier om van je transpirerende voeten af te komen! Volg de gebruiksaanwijzing en smeer je voeten een aantal dagen achter elkaar in met Pedicare. Daarna hoef je nog maar 1x per week te smeren!! Wil je een andere manier om van je transpirerende voeten af te komen? Probeer dan het recept hiernaast eens! Iets bewerkelijker, maar zeer geschikt voor voeten met pitted keratolysis, dat zijn "putjes" die in het eelt verschijnen. Twijfel je? Dan kan ik je advies geven.
Hét recept bij zweetvoeten of pitted keratolysis!!! Of recepten werken, dat ligt ook een beetje aan de klant. Trouw iedere dag gebruiken en je ziet dat het werkt. Scrub je voeten iedere dag met Betadine-scrub, dat dood de bacteriën die op je voeten zitten. Bacteriën zorgen voor de geur. Smeer iedere dag met zinkzalf, dat verzorgt de huid en droogt 'm in. Als je daarnaast 2-3 per week een voetenbadje met theezakjes (4 stuks) neemt, dan zal het resultaat te zien zijn binnen 2-4 weken.

3) Nagelbeugels bestaan er in diverse soorten: A) Spanbeugels; B) Onyclip beugels en C) Podofix beugels
A) de spanbeugel wordt niet vaak gebruikt. Deze beugels worden onder de nagel "vastgehouden" en dat veroorzaakt bij veel mensen extra druk en irritatie. De beugel is mét en zonder bocht te plaatsen. Het leuke aan de spanbeugel is, dat je 'm (in de zomer) kunt versieren met steentjes, dan ziet het er toch nog leuk uit.

B) De Onyclip is een dunne, flexibele strip die op de nagel wordt geplakt. Eerst wordt de beugel opgemeten, waarna deze wordt gebogen en geplakt. Deze beugel wordt het meest gebruikt bij beginnende nagel ingroei.
C) De meest gebruikte beugel is de Podofixbeugel. Deze beugel wordt ook op de nagel geplakt en wordt aangedraaid door middel van spandraad. Het is een combinatie van een spanbeugel (A) en een Onyclip (B). Deze beugels kunnen op maat worden gemaakt door het geweldige ontwerp.

Schimmelnagel
Een schimmelnagel is ontsierend; je wilt er het liefst meteen van af. Helaas heeft de nagel van de grote teen 6-9 maanden nodig om van "beneden naar boven" te groeien. Dit is dan ook MINIMAAL de tijd dat je bezig bent met het behandelen van een schimmelnagel. Na een klein onderzoekje, wordt er een behandelplan opgesteld voor de aanpak van deze nagels. Het is aan de klant "de taak" om trouw de voorgeschreven behandeling op te volgen. Alleen dan heeft de aanpak kans van slagen.
Schimmelnagels

Eerst worden alle oneffenheden weg gefreesd en de nagel (indien nodig) dunner gemaakt. Zo kan de behandelvloeistof makkelijker bij de aangetaste nagel komen.
frezen mycosenagel
Na een aantal weken zie je al resultaat. En als je in de zomer nagellak op je tenen wilt, dan reconstrueren we de nagel gewoon. Immers, met nagellak erover, ziet niemand iets.
nagelreconstructie